Bjud på kyckling – med en nordafrikansk touch

”Less is more” är ett begrepp som stämmer när det kommer till matlagning. Ibland är de enklaste recepten med få men karaktäristiska ingredienser svaret på en perfekt måltid. När färsk kyckling möter kryddblandningen harissa får du en färgstark rätt att bjuda nära och kära på. De vuxna kan dessutom förstärka smakerna ytterligare med det halvtorra vinet Relax Riesling.

Att komma hem från en lång arbetsdag och ställa sig i köket för att laga mat i flera timmar är inte något alla längtar efter. För dig som vill servera något gott som går snabbt och smidigt att göra tipsar Daniel Gyhlenius på Moestue Grape Selections, om en utsökt kyckling med kryddiga och färgrika tillbehör.

– Servera rätten med ett glas Relax Riesling, ett halvtorrt vin med smak av gråpäron, honung och citrus för att maxa smakerna och släcka hettan på ett läskande sätt.
Läs mer om vinet här

Relax Riesling har artikelnummer 7230. Vinet kostar 69 kronor, har en alkoholhalt 8,5% och innehåller 750 ml. Den druviga smaken av gråpäron, honungsmelon och citrus kompletterar den kryddiga rätten och det kan även serveras svalt till fisk, asiatiska rätter eller mingel.

Så här gör du kycklingfavoriten med en nordafrikansk touch.

Ingredienser
(4 personer)

1 färsk kyckling (ca 1,5 kg)
1 kruka färsk mynta
5 potatisar
2 rödlökar
3 paprikor
5 msk harissa
2 msk rödvinsvinäger
Salt, peppar, olivolja

Gör så här
Sätt varmluftsugnen på 180 grader.
Skala löken och dela den i fyra bitar innan du separerar lökens lager.
Skär upp paprikan och klyfta potatisen innan du blandar ner samtliga ingredienser i en bunke.
Rör ner harissa, vinäger, salt och peppar, blanda noga och strö ut ingredienserna i en ugnsfast form och placera kycklingen ovanpå.
Lägg på några myntablad och ringla över olivoljan.
Ställ in plåten i ugnen i ungefär 75 minuter.
Servera vätskan som bildats som extra sås och bjud på ett glas halvtorrt Relax Riesling till.