Hållbarhet och kvalitet i fokus – hos Moestue Grape Selections

Hållbarhet och ekologiska produkter är återkommande begrepp som svenskarna blir allt mer medvetna om när de konsumerar.
Att leverera högkvalitativa produkter som passar efterfrågan på den svenska marknaden är ett av Moestue Grape Selections främsta fokus när de importerar vin och andra drycker.
– Respekt och medvetenhet för miljö, natur och människa är en självklarhet, säger Björn Lönnberg, Managing Director & Partner.

Intresset för att handla ekologiska produkter ökar för varje år och viner är inte ett undandag. Under 2015 ökade försäljningen av ekologiska viner i Sverige med hela 70 procent och trenden ser ut att hålla i sig. Moestue Grape Selections levererar högkvalitativa produkter som passar efterfrågan på den svenska marknaden. De är en av de vinaktörer som ser att behandlingen av råvaran är avgörande för vinets kvalitet. Trots att företagets största fokus ligger på viner är utbudet brett och säsongsbetonat.
Vill du läsa mer om Moestue Grape Selections? Klicka här 

Moestue Grape Selections grundades av Christopher Moestue i Norge 1996 och redan då var målet att arbeta med det bästa som varje region hade att erbjuda. I dag fokuserar företaget främst på kvalitativt öl, sprit och att importera europeiska viner från klassiska vindistrikt och områden, men enligt Björn Lönnberg, Managing Director & Partner, är kvaliteten än viktigare än ursprunget.
– För vår del har vi valt att utöka kvalitetsbegreppet; korrekt behandlade och framställda drycker räcker inte. Respekt och medvetenhet för miljö, natur och människa är en självklarhet, säger han.

”Ett kvalitetsbevis”
Sedan 2003 finns Moestue Grape Selections även i Sverige och de samarbetar fortfarande med flertalet av de producenter som varit med från starten. De flesta är mindre familjeägda företag som delar samma värderingar om hållbarhet – och driver de inte sin verksamhet ekologiskt eller biodynamiskt i dag så arbetar de just nu för att lägga om sin produktion. Björn Lönnberg berättar att han är stolt över Moestue Grace Selections höga ambitioner och han ser ljust på framtiden. 
– Att flertalet av våra producenter fortfarande är med oss är ett kvalitetsbevis och kvitto på att vi gör saker rätt.
Se hela Moestue Grape Selections sortiment här