Bjud på lyxigt adventsmys – med bubblor och choklad 

I adventstider börjar vi längta till jul.
Den mousserande succén Glöet är tillbaka, i år med en välförtjänt silvermedalj runt halsen.
Med hemmagjorda chokladtryfflar kan du lyxa till adventsmyset lite extra. Så här gör du.

Förra året lanserades den som en beställningsvara på prov men fick snabbt bra respons från glögg-entusiaster runt om i landet. Nu är Glöet tillbaka för att sätta guldkant på vårt adventsfirande.

I Finland är det tradition att skapa nya drycker genom att experimentera med glögg. Det var så grunden till Glöet lades – och i dag har produkten tilldelats en ärofylld silvermedalj i International Wine & Spirit Competition 2017. 

Det innovativt julsmakade bubblet är en kombination av ett mousserande vin från Spanien och traditionella glöggkryddor. Det krävdes en grupp av finska visionärer, en vin-konnässör och en spansk vinproducent för att hitta den svåråtkomliga, perfekta balansen mellan sötma, syra och beska. Resultatet blev ett unikt mousserande vin som har en krispig smak med inslag av apelsin, citrus, kanel, ingefära och vanilj och efter två års experimenterande var drycken redo att släppas.
Här hittar du Glöet

”Serveras kallt”
I år finns Glöet tillgängligt på 30 systembolag under artikelnummer 77160. Priset på flaskan som innehåller 750 ml ligger på 119 kronor och Glöet har en alkoholhalt på 11%. Glöggen går även att beställa hem. Till skillnad från traditionell glögg som många gånger serveras varm ska Glöet serveras välkylt och passar som aperitif till julens festligheter. Drycken gifter sig med både salt och sött – därför kan den serveras med hemgjorda chokladtryfflar som du enkelt kan toppa med olika tillbehör som exempelvis chili, polkagris eller hackade nötter. 
Läs mer om Glöet här

Så här enkelt gör du dina egna chokladtryfflar:

Ingredienser:

1 dl grädde
0,75 g socker
175g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
2 msk smör
Kakao

Så här gör du:

1. Koka upp grädde, socker och smör i en kastrull.
2. Finhacka chokladen och blanda ner i kastrullen. Rör om tills chokladen har smält.
3. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i eventuella smaker som till exempel chili, krossade polkagrisar eller hackade nötter.
4. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in formen i kylen.
5. Ta ut formen när smeten har stelnat. Skär tryffeln i den form du önskar och vänd runt bitarna i kakao.
6. Garnera med juliga inslag som torkade apelsinskal.
7. Önska gästerna välkomna och servera med Glöet